UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада РФ приховує катастрофічну епідеміологічну ситуацію в Криму - Чубаров

Меджліс звернувся до ВООЗ із закликом вжити невідкладних заходів з надання допомоги жителям Криму.

В окупованому РФ Криму складається катастрофічна епідеміологічна ситуація, спричинена високими темпами поширення пандемії та захворюваністю «COVID-19». Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Кількість щоденних випадків захворюваності Covid-19 на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополя давно вже перевищила рівень, який може бути забезпечений можливостями існуючих медичних установ і наявного персоналу лікарів, в результаті чого багатьом пацієнтам, хворим на коронавірус в його важкій формі, відмовляють в госпіталізації, прирікаючи людину на вірну смерть", - зазначив Чубаров в Facebook.

У зв'язку з цим президія Меджлісу кримськотатарського народу закликає Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) та Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у взаємодії з Урядом України вжити невідкладних заходів щодо надання жителям тимчасово окупованого РФ Криму якісного медичного обслуговування в умовах пандемії Covid-19.

Читайте також: КВУ закликав Кабмін розблокувати кошти коронавірусного фонду для прибирання виборчих дільниць на другому турі виборів

За даними Міністерства охорони здоров'я України, кількість "важких" хворих, які потребують кисню за місяць збільшилась майже на сім тисяч. Зараз до кисню підключено більше 16 тисяч ліжок. Це 6800 більше, ніж у вересні.