UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Херсонщини виділила землю для кримських татар

Землі можуть безкоштовно та за спрощеною процедурою отримати представники кримськотатарського народу.

Влада Херсонщини виділила близько 18 тисяч земельних ділянок для кримських татар - переселенців з Криму і жителів області. Про це в неділю заявив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко під час траурного мітингу, який відбувся в смт Новоолексіївка Генічеського району з нагоди 70-ї річниці депортациикрымскотатарского народу.

"Крим є і буде частиною України, рідною землею корінного народу - кримських татар. Держава не залишить їх напризволяще. Херсонщина також допомагає людям, які зазнають утисків від агресора. Нами визначені землі, які безкоштовно і за спрощеною процедурою можуть отримати представники кримськотатарської спільноти, - як прибувають з Кримського півострова, так і мешканці Херсонщини. Сьогодні ми знайшли близько 18 тисяч земельних ділянок у різних районах Херсонської області. Виділили понад 9 тисяч гектарів землі", - сказав Одарченко.

За його словами, ці земельні ділянки передбачені для будівництва житла, ведення особистих селянських і фермерських господарств, садівництва.

"Саме так, підтримуючи один одного - незалежно від національності і віросповідання - ми зможемо забезпечити мир і стабільність в нашому спільному домі", - сказав голова Херсонської ОДА.

Як зазначалося на мітингу, на Херсонщині тепер проживає більше 10 тисяч кримських татар, з них близько 8 тисяч - у Генічеському районі. У мітингу в Новоолексіївці взяли участь понад 400 осіб. Мітинг пройшов під державними прапорами України і прапорами кримськотатарського народу. !zn

Читайте також:

На жалобний молебень під Сімферополем зібралися 10 тис. кримських татар

У Бахчисараї окупанти спробували зірвати траурний мітинг кримських татар

Меджліс відмовився від мітингу в Сімферополі в день депортації

В ООН пройшла церемонія в пам'ять про 70-ї річниці депортації кримських татар