UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Греції обіцяє пробачити половину боргів незаможних громадян і компаній

Нинішній уряд звинуватив попередній в "потуранні" багатим грекам.

Влада Греції обіцяє списати значну частину боргів громадян і фірм, які опинилися в складному фінансовому положенні, пише Deutsche Welle.

Особам, які виплатили державі 200 євро в рамках погашення дебіторської заборгованості, може бути списана половина від загальної суми боргів. Статс-секретар міністерства фінансів Надя Валвані заявила, що колишній уряд країни гнобив дрібних боржників і потурав багатим грекам.

"Тепер це буде виправлено. Ми звернемо увагу на великих боржників", - цитує її AFP.

Оголошене списання боргів викликало невдоволення міжнародних кредиторів, борги Греції якими становлять 320 мільярдів євро, зазначає Spiegel-Online. Представники "трійки" - Європейського центрального банку (ЄЦБ), Єврокомісії і Міжнародного валютного фонду (МВФ) раніше відкинули подібні плани колишнього уряду Греції, пославшись на те, що "бюджет країни потребує в кожному євро".

Днями Греція подала заявку в ЄС на продовження програми фінансової допомоги країні. Проте в Німеччині заявку вже відхилили, заявивши, що лист з проханням про продовження фіндопомоги, надісланий грецьким міністром фінансів Яннісом Варуфакісом, залишає "дуже багато питань без відповіді" та не відповідає вимогам міністрів фінансів єврозони.