UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Донецька прямо попередила, що місцевий Євромайдан розженуть "тітушки"

Активістам дали зрозуміти, що "зверху" знову прийшла команда їх розігнати, і чиновники міськради безсилі що-небудь змінити.

Представники міської влади Донецька вимагали від учасників місцевого Євромайдану відмовитися від проведення вечірніх зборів. Про це кореспонденту ZN.UA повідомив один з активістів донецького Майдану Станіслав Федорчук.

За його словами, вдень 24 січня його та інших членів робочої групи Євромайдану попросив про зустріч секретар Донецької міської ради Сергій Богачов. "Мені - не прямим текстом, але достатньо зрозумілими натяками - дали зрозуміти, що "зверху" знову прийшла команда нас розігнати, і самі чиновники міськради безсилі що-небудь змінити. Дослівно було сказано так: ми не можемо гарантувати безпеку учасників заходу", - розповів Федорчук.

За офіційними даними, донецький Євромайдан планував провести свої збори 24 січня о 18 годині в центрі міста, біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Наразі на цей же час і місце подали заявки про проведення мітингів Партія регіонів, громадська організація "Рада народу", козаки, афганці та ветерани ВДВ. "І ще практично стовідсоткова гарантія, що з Горлівки до Донецька привезуть "осіб спортивної національності" в автобусах", - додав активіст.

Тим не менш, збори протестних активістів відбудуться. "Я чесно відповів, що у нас немає вертикалі, і ніхто не може заборонити людям збиратися з власної волі", - повідомив Федорчук.

Нагадаємо, 22 січня, у День соборності, донецький Євромайдан атакували групи звезених з різних міст Донецької області "тітушок" під керівництвом голови обласного товариства вірмен Гагіка Агавеляна. У зіькненнях з молодими людьми спортивної зовнішності постраждали кілька активістів, а також близько 10 представників ЗМІ. !zn

Читайте також:

Донецькі євромайданівці пройшли маршем центральними вулицями міста

Ультрас "Шахтаря" прийшли захистити донецький Євромайдан від "тітушок"

Донецька облрада закликала Януковича жорстко застосувати до протестувальників закони "чорного четверга"