UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові розблокували базу "Правого сектору"

Десантники 25-й і 95-й бригад зняли свої пости.

Бійці ВСУ зняли блокпости у бази українського Добровольчого корпусу "Правий сектор".

"За повідомленням командира Корпусу Андрія Стемпіцького (друга "Літуна"), десантники 25-й і 95-й бригад Збройних сил України розблокували базу Українського Добровольчого Корпусу. Всі конфлікти вичерпані", - йдеться в повідомленні на сайті організації, розміщеному ввечері 2 травня.

Цю інформацію підтверджує і начальник штабу ДУК ПС Олександр Карась з позивним "Один Подолянин".

"(...)Облогу з бази 5 ПРО ДУК ПС зняли. 95-ка і 25-ка пішли. Колона техніки розтягнулася на кілька кілометрів", - написав він у Facebook.

Карась стверджує, що у бази ПС перебували 11 САУ "Гвоздика", 6 БМ-21 "Град", батарея 120-их мінометів, батарея "Васильків", 3 одиниці БТР-3Е, а також ЗУ-23, ПТРК "Фагот", СПГ-9, ДШК, АГС-17, "Спартаны" і дві роти бійців ВСУ.

Ну що ж, завдяки підтримці всього українського народу, облогу з бази 5 ПРО ДУК ПС зняли. 95-ка та 25-ка пішли. Колона ті...

Posted by Олександр Карась on 2 Травень 2015 р.

Новинний ресурс ПС, "Сектор правди," уточнює, що неподалік від бази залишилися тільки блокпости батальйону МВС "Кривбас".

"Солдати регулярної армії почали збиратися ще зранку в п'ятницю, 1 травня. А після 22.05 всі блокпости, що оточували табір Правого сектору, вже були зняті. На дорозі між селами Великомихайлівка і Новосілки залишилися тільки стаціонарні блокпости батальйону МВС "Кривбас", який з честю вийшов з напруженою епопеї блокади бази ДУК", - йдеться в статті, розміщеній на порталі.

Повідомлення про блокпостах біля бази "Правого сектора" з'явилися у вівторок ввечері. У середу в Генштабі повідомили про проведення військових навчань у цьому районі, блокпости пообіцяли прибрати, коли навчання завершаться.

У середу ввечері ЗМІ з посиланням на спікера ПС "Артема Скоропадського повідомляли, що президент України Петро Порошенко нібито у телефонній розмові заявив лідеру ПС Дмитру Ярошу, що військові підуть до 2 травня.

Офіційно влада категорично заперечували наміри роззброїти "Правий сектор". Тим не менш, під час переговорів між лідером Ярошем і військовим командуванням піднімалося питання входження "Правого сектора" в склад ВСУ в якості окремого підрозділу. Про те, що така домовленість є, заявляли в середу в адміністрації президента. Проте Ярош пізніше заявив, що вимагає ухвалення Верховною Радою закону про добровольчих військових формуваннях, який би юридично закріпив статус ПС.