UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові РФ замінували дамбу в районі Чонгар і вимагають до 20:00 скласти зброю

Росія, як і раніше, нарощує своє угруповання військ в Криму і перекидає нові підрозділи і частини. Паралельно Росія перекидає спецпідрозділи на територію Придністров'я.

Окупанти Криму продовжують мінувати місцевість в районі Чонгар. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Мінування окупантами місцевості в районі Чонгара набуває все більший розмах. Сьогодні вранці виявлено факт мінування дамби поблизу населеного пункту Рюмшино", - пише Тимчук.

Також він повідомляє, що сьогодні в 10:00 представники кримської самооборони висунули ультиматум командування українського Євпаторійського зенітно-ракетного полку. Вимога - щоб до 20:00 українські військові здали зброю. В іншому випадку буде зроблений штурм частини.

"Особовий склад нашої частини отримав ультиматум від окупантів, але не має наміру складати зброю і буде стояти до кінця. Ультиматум діє до 20:00, після чого супротивник обіцяє грубе використання сили", - підкреслив Тимчук.

ТАКОЖ: Росія привезла у Крим чеченців і готується перекинути ракетні системи залпового вогню

Згідно з висунутою ультиматуму, якщо до 20:00 українські військові не здадуть зброю, частина спробують взяти штурмом. Журналісти, в свою чергу, повинні знаходиться не менш ніж за 100 метрів від частини - в іншому випадку люди, що висунули вимоги, за наслідки не ручаються".

Як повідомляє Тимчук, до 17:00 окупанти зобов'язалися надати письмове підтвердження своїх ультимативних вимог.

Крім того, Росія, як і раніше, нарощує своє угруповання військ в Криму і перекидає нові підрозділи і частини.

На даний момент, за інформацією Тымчука, на базі ЧФ РФ у Новоросійську зосереджені підрозділи 18-ї окремої мотострілкової бригади російської армії (місце постійної дислокації - Південний військовий округ, Чечня). До перекидання в Крим готується особовий склад бригади і 120 одиниць військової техніки - в тому числі РСЗВ "Град".

Паралельно Росія перекидає спецпідрозділу на територію Придністров'я. За останню добу сюди було перекинуто 700 бійців спецназу. !zn