UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виїзд з Криму заблокований, для проїзду на півострів залишився тільки один КПВВ

Робота пропускних пунктів "Каланчак" і "Чонгар" повністю заблокована.

Російська сторона у вівторок, 9 серпня, призупинила пропуск громадян і транспортних засобів через пункт пропуску "Чонгар" на кордоні з окупованим Кримом.

"Таким чином в даний час в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на админгранице з тимчасово окупованих Кримом ситуація ускладнилася. Контрольні органи країни-окупанта оформляють тільки тих осіб, які направляються на тимчасово окупований півострів, і тільки в КПВВ "Чаплинка"", - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Також повністю заблокованим залишається контрольний пункт "Каланчак", де пропуск осіб та транспортних засобів заблоковано в обидві сторони.

Читайте також: Рух на кордоні з окупованим Кримом обмежено через військові навчання РФ – Тука

Російські служби на території анексованого Криму в неділю, 7 серпня, з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск на "Чонгарі".

Пізніше в Держприкордонслужбі порекомендували українським громадянам утриматися від поїздок до окупованого Росією Кримського півостріву у зв'язку з обмеженням російською стороною можливостей для вільного в'їзду і виїзду з нього.

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на админгранице чутні автоматні черги і бачили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому кордоні можуть проводитися військові навчання.

В той же час, за повідомленням Кримської правозахисної групи, яка посилається на свідчення місцевих жителів, російська влада через керченську переправу перекинула до окупованого Кримського півостріву велика кількість техніки військового призначення.