UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вивчення основ ПДР має стати обов'язковим предметом у школах – експерт

Новий предмет повинен передбачати складання іспиту у старших класах, зазначив Володимир Караваєв.

Повноцінне вивчення правил дорожнього руху (ПДР) має стати обов'язковим предметом у школах України зі складанням іспиту. Про це повідомив у Facebook заступник голови Координаційної ради у Загальнонаціональному Форумі безпеки дорожнього руху, правозахисник Володимир Караваєв.

"Обговорювали культуру учасників дорожнього руху. На питання – звідки їй взятися, прийшли до одностайної думки. Повноцінне вивчення основ ПДР повинно стати обов'язковим предметом у наших школах. Причому не формальним – з обов'язковим складанням іспиту (заліку) у старших класах! Тільки так водії і пішоходи почнуть розуміти та поважати один одного, а велосипедисти плавно увіллються у транспортний потік!", - написав Караваєв.

Він також послався на статтю 14 закону "Про дорожній рух", де йдеться про те, що учасники дорожнього руху зобов'язані знати і неухильно дотримуватися вимог закону, ПДР та інших нормативних актів.

Караваєв зазначив потребу у консультаціях щодо питання вивчення ПДР в українських школах.

У своїй статті для DT.UA у рамках проекту "Зе!повіт" заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко писав про те, що у 2018 році на дорогах України загинуло 3350 осіб, у 2019 році кількість загиблих досягла 2716, тоді як у бойових діях у зоні ООС загинуло 110 військовослужбовців та правоохоронців. Таким чином, за рік в Україні на дорогах гине значно більше людей, ніж під час бойових дій на фронті.

Детальніше про важку ситуацію з дорожньою безпекою в Україні читайте в матеріалі Антона Геращенка "Зупинимо смерть на дорогах!".