UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віцепрезидентка Єврокомісії вражена тим, як Україна бореться з корупцією

Вєра Йоурова донесе цю інформацію до країн-членів.

Віцепрезидентка Європейської комісії Вєра Йоурова вважає, що в Україні з’являється ефективна система боротьби з хабарництвом, пише Bloomberg.

«Україна робить усе, щоб посилити боротьбу з корупцією», — сказала Йоурова під час прес-брифінгу в Києві після зустрічей з прем'єр-міністром країни, міністром юстиції та керівниками антикорупційних установ.

За словами віцепрезидентки ЄК, випадки корупції стають більш помітними, оскільки Україна починає краще їх розкривати. Вона додала, що вражена зусиллями Києва та пообіцяла, що донесе це повідомлення до Брюсселя та країн-членів, коли вони обговорюватимуть початок переговорів з Україною щодо перспективи членства в ЄС.

Читайте також: Опитування: Для більшості українців найбільший пріоритет серед реформ – це боротьба з корупцією

ЄС підтримав відкриття переговорів про членство України на початку цього місяця. Рішення має бути схвалене лідерами блоку на саміті в грудні. Щоб відкрити шлях до переговорів, Києву потрібно буде прийняти законодавство про нацменшини, боротьбу з корупцією та лобіювання, а також продовжити боротьбу із олігархами.

Який з органів антикорупційного блоку набрав максимальний бал за критерієм управління і взаємодії всередині цього блоку? Як і за рахунок чого можна посилити НАБУ? Що допоможе розкрити можливості САП? Чи є зони ризику у лідируючого ВАКС? Які уроки потрібно засвоїти НАЗК, що пройшло міжнародний аудит? Чи є шанс на ефективність у АРМА, яке відстає?

Саме для того, щоб зрозуміти можливості антикорупційної екосистеми, Transparency International Ukraine провела друге дослідження управління і взаємодії органів антикорупційної інфраструктури, яке охоплює майже три роки їхньої діяльності (2021–2023).

Подробиці — у матеріалі «Що гальмує роботу антикорупційної екосистеми?».