UA / RU
Підтримати ZN.ua

Витяг з Державного земельного кадастру про землі в межах території громади: де можна отримати документ

Роз'яснення дали у Держгеокадастрі.

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру створила функціонал, який надає відомості з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про землі в межах території територіальної громади. У пресслужбі Держгеокадастру розповіли, де можна отримати документ.

У відомстві зазначили, що впроваджений функціонал забезпечує можливість отримання органами державної влади, органами місцевого самоврядування для здійснення своїх повноважень відомостей з ДЗК про землі в межах території територіальної громади (площа земель в межах території територіальної громади, найменування суміжних територіальних громад, інформація про матеріали, на підставі яких встановлені межі територіальної громади).

Читайте також: На Житомирщині ексначальник Держгеокадастру привласнив третину земель місцевої громади

«Витяг надається в електронній формі безоплатно через вебресурс електронних послуг Держгеокадастру за умови електронної ідентифікації особи з використанням кваліфікованого електронного підпису», – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що розроблення цього функціоналу здійснювалося на виконання вимог Закону України «Про Державний земельний кадастр» та постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1077 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо стимулювання меліорації земель».

Раніше ми писали, коли українцям необхідно платити податок на нерухоме майно.