UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віталій Кличко у Давосі вручив Борису Джонсону звання почесного громадянина Києва

Борис Джонсон подякував за відзнаку і висловив переконання, що українці переможуть у боротьбі за свою свободу.

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з експрем’єром Великої Британії Борисом Джонсом на полях економічного форуму. Кличко вручив Джонсону звання почесного громадянина української столиці, яке той отримав у листопаді минулого року. Про це йдеться у заяві КМДА.

КМДА

«Борис Джонсон неодноразово відвідував українську столицю і в мирний, і в найдраматичніший час нашої боротьби проти російського агресора. Як прем’єр Великобританії Борис Джонсон робив все можливе для допомоги Україні. І продовжує підтримувати нас та переконувати в необхідній підтримці цивілізований світ», – зазначив очільник Києва.

«Путін зробив катастрофічну помилку. А все, що ми, друзі України, маємо робити зараз — це продовжувати підтримувати Україну танками, літаками, фінансовими ресурсами, усім необхідним. Поки Україна переможе. Україна – вільна, суверенна, незалежна європейська країна!» – додав Борис Джонсон.

Читайте також: Борис Джонсон: Війна Росії проти України повинна закінчитися в 2023 році, інакше Захід за неї заплатить ще більше

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Борис Джонсон планує поїздку в Україну. Разом із тим, намір колишнього прем’єра відвідати президента Володимира Зеленського викликав занепокоєння високопоставлених консерваторів, що поїздка може підірвати авторитет чинного прем’єра Ріші Сунака.