UA / RU
Підтримати ZN.ua

Високий рівень смертності від ковіду на Закарпатті може протриматися ще тиждень

Сьогодні на одного лікаря припадає 20 ковідних хворих, медичний персонал працює на межі. 

Директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний вважає, що висока смертність в регіоні від ковіду може протриматися ще мінімум тиждень.  Сьогодні в регіоні дуже багато важких хворих, а місць в лікарнях не вистачає. Про це пише видання "Укрінформ". 

«Ми бачимо вже другий тиждень поспіль ситуацію, коли через переповнені реанімації людям не можуть надати належну медичну допомогу. Раніше у нас в реанімації потрапляли хворі з сатурацією 80, зараз через брак місць таким людям намагаються організувати лікування в палатах терапії, а в реанімації у нас хворі з сатурацією нижче 60, навіть 40», — зазначив він.

За словами Пшеничного, найбільшою проблемою на сьогодні в регіоні є нехватка медичних працівників, які можуть працювати з хворими. Сьогодні на одного лікаря припадає 20 ковідних хворих, медичний персонал працює на межі. 

Читайте також: На Закарпатті критична ситуація з хворими на COVID, а Тернопільська область на межі "червоної" зони

Нагадаємо, 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, котра виробляється в Індії). Першими щеплять медиків, військових в зоні операції Об'єднаних сил і співробітників інтернатів.

4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про початок третьої хвилі коронавірусу в Україні, про що, очевидно, свідчить і зростання добового числа хворих.

9 березня Україна схвалила використання препарату для вакцинування від китайської компанії Sinovac. Компанія "Лекхім" попросила українську владу відстрочити поставки першої партії китайської вакцини проти COVID-19 в той же день, коли Національне антікорбюро відкрило справу про можливу закупівлю препарату за завищеною ціною.