UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вища рада правосуддя проголосувала за звільнення Князєва з посади судді

Але це рішення має бути ще підтверджене пленарним голосуванням ВРП

Вища рада правосуддя залишила в силі рішення Першої дисциплінарної палати ВРП про звільнення з посади судді Всеволода Князєва. Це має відбуватись шляхом притягнення Князєва до дисциплінарної відповідальності як колишнього голови Верховного Суду. “Проте для остаточного звільнення Князєва з посади судді ВРП необхідно це рішення затвердити у пленарному складі”, – повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Читайте також: Я у відпустці: підозрюваний у хабарництві Князєв прокоментував своє «затримання» біля кордону

Як повідомлялось раніше, ексголова Верховного Суду України Всеволод Князєв, якого підозрюють у хабарництві, нібито намагався втекти з України. Його затримали у селі Солотвино Закарпатської області за кілометр від румунського кордону, повідомляли журналісти.

13 грудня 2023 року Голова НАЗК склав протокол стосовно колишнього очільника Верховного Суду про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП.

“Порушуючи передбачену ч. 2 ст. 23 Закону України «Про запобігання корупції» заборону, Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. грн. Саме різниця у фактичній та мінімальній ринковій вартості оренди була цим незаконним подарунком.

26 грудня 2023 року Печерський районний суд міста Києва наклав на Всеволода Князєва адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2 550 грн, а також конфіскації подарунку в розмірі 906 600 грн”, – повідомляє НАЗК.

Як повідомлялось раніше, Державна виконавча служба наклала арешт на усе майно колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва для стягнення до бюджету незаконно отриманого подарунку.