UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вища рада юстиції проводить перевірки суддів Кірєєва і Вовка

У ВРЮ є звернення щодо порушень, допущених суддями, які вели справи Тимошенко і Луценка. Призначено перевірки, йде підготовка матеріалів до розгляду.

Вища рада юстиції розглядає звернення щодо суддів Родіона Кірєєва і Сергія Вовка, які вели справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка відповідно.

Про це повідомив голова ВРЮ, колишній міністр юстиції Олександр Лавринович в інтерв'ю виданню "КоммерсантЪ-Україна".

Відповідаючи на питання журналіста, чи буде притягнуто до відповідальності Кірєєва і Вовка у зв'язку з тим, що ЄСПЛ визнав неправомірним затримання, арешт і утримання під вартою Тимошенко і Луценка, Лавринович зазначив:

"Щодо відповідальності суддів можу сказати, що незалежно від їхніх прізвищ або місця роботи ми розглядаємо всі звернення, що стосуються дисциплінарних порушень або порушення присяги судді. У ВРЮ є звернення і щодо вказаних вами суддів. Призначено перевірки, йде підготовка матеріалів до розгляду".

За словами Лавриновича, такі перевірки, залежно від складності, займають по кілька років.

"Є справи ще з 2004 року, а коли справа не дуже складна, то рішення може бути прийнято протягом року. Ця робота схожа на суддівську - без зіставлення висновків Вищої кваліфікаційної комісії суддів, членів ВРЮ, доводів судді та обговорення рішення не може бути прийнято", - розповів він. !zn