UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віртуальний тур, концерт і виставка зброї: на горі Карачун відзначили річницю визволення Слов'янська

Заходи на горі Карачун тривають, відвідати їх можуть усі бажаючі.

У рамках акції «Донеччина зустрічає своїх захисників» на меморіалі «На горі Карачун» організовано виставки, проводяться екскурсії, а також відбувся концерт військової пісні. Заходи присвячено сьомий річниці визволення Слов'янська від російських окупантів, повідомив пресцентр штабу ООС у неділю, 4 липня.

Організатори підготували для гостей тематичні виставки патріотичного та історичного спрямування на кількох локаціях, віртуальний тур «Боротьба за Незалежність. Історія опору російської агресії. Пантеон героїв Донеччини», а також традиційний концерт «Пісні, народжені в АТО».

Збройні сили України підготували виставку озброєнь і військової техніки, задіяної в операції Об'єднаних сил. Прикордонники ознайомили відвідувачів з особливостями роботи кінологічної служби.

У заходах задіяні військовослужбовці ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, представники ветеранських, благодійних та гуманітарних організацій, військово-патріотичних клубів. Гору Карачун  цього року відвідали мешканці різних регіонів України.

Читайте також: День добровольця: керівництво МВС нагородило бійців добробатів у зоні ООС

12 квітня 2014 року бойовики російсько-окупаційних формувань на чолі з ФСБшником Ігорем Гіркіним за сприяння місцевої влади захопили Слов'янськ Донецької області. На початку травня ЗСУ  і Нацгвардія взяли під контроль стратегічну висоту - гору Карачун.

5 липня після тримісячних боїв українська армія звільнила Слов'янськ. Незабаром були також звільнені Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка і Артемівськ (Бахмут).

У боях за Слов'янськ загинули 70 українських військових. Угруповання Гіркіна (Стрелкова) під прикриттям заручників відступила в Донецьк.