UA / RU
Підтримати ZN.ua

Випустив вісім авіабомб по телевежі в Харкові: Суд відправив за ґрати російського пілота

Наші військові збили та затримали російського злочинця одразу після обстрілу телевежі.

Суд виніс вирок російському льотчику, який бомбардував Харківську телевежу минулого року, повідомили в СБУ. Російський загарбник проведе за ґратами 12 років.

«Зловмисником є заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу ЗС РФ», – зазначили в СБУ.

Так, 6 березня 2022 року загарбник на бойовому літаку перетнув український кордон і обстріляв радіотелевізійну станцію у Харкові. Він випустив вісім авіабомб ФАБ-500, загальна вага яких складала 2,5, тонни у тротиловому еквіваленті.

Українські військові збили ворожого пілота одразу після того, як він скинув бомби.Росіянин катапультувався, але після приземлення його затримали. 

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Його відправили за ґрати на 12 років.

Читайте також: У Києві винесли вирок бойовику "ДНР", який вдруге потрапив у полон

Раніше повідомлялося, що суд виніс вирок двом бойовикам, які на початку повномасштабного вторгнення РФ приєдналися до лав окупаційних військ країни-агресорки та обстрілювали житлові квартали Луганщини. Їх визнали винними за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).