UA / RU
Підтримати ZN.ua

Випускникам треба поквапитися: місця для НМТ в Польщі та Німеччині закінчуються

В цих країнах залишилося мало місць.

Через військове вторгнення Росії освітній процес в Україні зазнав деяких змін. Так, у 2023 році випускники замість ЗНО складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ). Українські випускники, які через війну змушені були виїхати, можуть скласти тестування за кордоном. Але у деяких країнах місць для охочих скласти НМТ залишилося обмаль.

Так, у Німеччині та Польщі вже майже немає місць для тих, хто хоче скласти мультитест. Про це повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко в ефірі "Громадського радіо", пише видання Освіта.ua.

Читайте також: Реєстрація на НМТ: як правильно обрати категорію тим, хто навчається за кордоном

Вона зазначила, що якщо говорити про Німеччину і Польщу, то в цих країнах майже немає місць, оскільки дуже багато учасників НМТ зареєструвались у перші тижні.

Також Вакуленко наголосила, що майбутні вступники мають поквапитись з реєстрацією.

"Ті абітурієнти, які реєструються за кордоном, мають поквапитися, тому що, на жаль, місця для проведення тесту у нас обмежені, вони надаються нашими закордонними партнерами, і в окремих містах ці місця вже вичерпалися", – пояснила вона.

Реєстрація учасників НМТ і Україна та за кордоном триватиме до 3 травня 2023 року.

Раніше Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) оприлюднив розширений перелік країн та міст, де можна скласти НМТ.