UA / RU
Підтримати ZN.ua

Випускникам шкіл ID-картки оформлятимуть в пріоритетному порядку

Для оформлення ID-карти школярам необхідно звернутися до підрозділу ДМС або центр надання адмінпослуг. Перший паспорт у формі ID-картки видається безкоштовно.

Державна міграційна служба доручила керівникам обласних управлінь оформляти паспорти громадянина України з безконтактним електронним носієм у формі ID-карти випускникам шкіл у пріоритетному порядку.

"Керівники територіальних підрозділів, у співпраці із місцевими управліннями освіти та керівниками навчальних закладів вирішуватимуть питання організації прийому учнів в окремо встановлені години та невідкладно прийматимуть рішення про документування після проведення відповідних перевірок", - йдеться в повідомленні ДМС.

Для оформлення ID-картки вперше школярам необхідно звернутися до підрозділу ДМС або центру надання адмінпослуг (ЦНАП) за місцем реєстрації та надати свідоцтво про народження, паспорти батьків (або одного з них), довідку про реєстрацію місця проживання (видає орган реєстрації, утворений місцевою адміністрацією).

Перший паспорт у формі ID-картки видається безкоштовно.

У березні 2018 року Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №302 від 25 березня 2015 року про бланки паспортів, заборонивши використовувати паперові бланки у формі книжки.