UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виплати по безробіттю: який розмір допомоги в цьому році

Розмір виплат залежить від різних факторів.

Через війну, яку розв’язала Росія, багато наших громадян втратили роботу та змушені були зареєструватися в центрах зайнятості. Держава надає допомогу по безробіттю. Видання Факти ICTV розповіло, який розмір виплат у 2024 році.

Який розмір виплат по безробіттю

В Україні максимальний розмір допомоги по безробіттю становить 7100 грн, оскільки під час воєнного стану він не може перевищувати розміру мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня календарного року.

Читайте також: Виплати родинам військових у разі полону чи зникнення безвісти: що змінилося

Мінімальний розмір виплат по безробіттю у 2024 році становить 1500 грн, відповідно до постанови Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття "Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю" № 60 від 14.09.2023 року. Але це сума для осіб без страхового стажу.

Слід зазначити, що з 1 жовтня розмір мінімальної допомоги по безробіттю збільшено на 500 грн – до 3 000 грн.

Отримувати виплати по безробіттю можна 360 календарних днів, для людей передпенсійного віку – 720 календарних днів.

Допомогу у зв’язку з безробіттям виплачують залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру:

Від чого залежить розмір допомоги по безробіттю

Розмір допомоги у зв’язку з безробіттям визначається у відсотках до середньої зарплати (доходу) залежно від страхового стажу, але не менше ніж мінімальний розмір допомоги у зв’язку з безробіттям, встановлений правлінням Фонду для цієї категорії осіб:

Під час дії воєнного стану для безробітних, які перебувають на тимчасово окупованій території, виплата може здійснюватися без особистого відвідування особи.

Раніше ми писали, хто може отримати допомогу для малозабезпечених сімей.