UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Випишуть в найближчі дні»: лікарі розповіли про стан курсанта, який вижив після авіатрощі АН-26

Хлопець при свідомості, у нього струс головного мозку та множинні забої.

Курсанта-третьокурсника, який вижив після авіакатастрофи з АН-26, можуть виписати в найближчі дні. Про це повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харківського військового госпіталю) Едуард Хорошун, повідомляє «Інтерфакс Україна».

"Загрози життю немає, ліків вистачає. Стан його стабільний... Думаю, найближчими днями, наступного тижня вже можна ставити питання про виписку з наступною відпусткою за станом здоров'я", – сказав він.

«Громадське радіо» повідомило, що хлопець перебуває при свідомості та вже говорив з рятувальниками. Під час трагедії від отримав поранення ніг та голови.

«За даними лікарів, курсант має множинні забої та струс мозку. Вночі його помістили в реанімацію, але 26 вересня вже перевели у звичайне відділення, стан хлопця оцінюють як середньої важкості», – пише про стан хлопця «Укрінформ».

Пацієнта вдалося вивести з шокового стану.

Читайте також: В ДБР назвали чотири можливі версії авіатрощі АН-26

За інформацією ZN.UA, літак АН-26, який розбився вчора ввечері поблизу Чугуєва Харківської області, виконував політ в простих метеоумовах. Під час огляду місця катастрофи підтверджено руйнування літака внаслідок пожежі та загибель 25 осіб. Попередньо встановлено, що імовірними причинами катастрофи є відмова лівого двигуна. 

Нагадаємо, під Чугуєвом Харківської області ввечері в п'ятницю, 25 вересня, розбився військово-транспортний літак Ан-26. На ньому здійснювали навчальний політ курсанти Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Катастрофа сталася близько 20:45 біля Ростовської траси.

Пізніше, глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомив, що на борту знаходилися 28 чоловік: 21 курсант і сім офіцерів.

Але надалі виявилося, що на борту було не 28 осіб, а 27, оскільки одного курсанта ХНУВС в останню хвилину не допустили до польоту.

"Курсант Харченко Олександр Володимирович в останній момент не був допущений до польоту. Його на борту не було", - повідомляється на сторінці Командування Повітряних сил ЗСУ в Facebook.

У ХНУВС діє "гаряча" лінія - (057) -704-96-28.