UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вінниччина готується перейти у «червону зону»: визначено дату

Більшість регіонів країни вже перебувають у зоні дії жорстких карантинних обмежень.

Вінницька область з 18 листопада переходить у «червону зону» карантину, таке рішення сьогодні ухвалила Державна комісія з ТЕБ та НС, повідомляє міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

«Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 18 листопада 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Вінницької області», - пише міністр у Telegram.

У регіонах «червоної зони» забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів вакциновані.

Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Читайте також: Дві області можуть незабаром вийти з "червоної" зони

Україна посідає третє місце у Європі за рівнем захворюваності. Але зараз темпи поширення вірусу сповільнюються - нова хвиля епідемії наближається до піку, зазначають аналітики KSE. Максимальні показники очікуються у першій половині-середині місяця.

Зараз індикаторам «жовтої» зони карантину відповідають лише Кіровоградська та Тернопільська області, «помаранчевій» – Вінницька, Полтавська, Харківська, Чернівецька і Закарпатська. Решта регіонів залишаються в «червоній» зоні.

У спробах розвантажити медичну систему МОЗ перейшло до агресивніших форм комунікації із населення, закликаючи українців шепитись. Чи достатньо цього, щоб упоратися із третьою хвилею COVID-19? Читайте у статтях Алли Котляр «Велика госпіталізація: чому так багато українців помирає від коронавірусу» та «Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей.