UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вільна, незалежна та багата — три слова українців про майбутнє держави

Більшість громадян певні у щасливому майбутньому держави.

Більшість українців бачать свою країну у майбутньому вільною, незалежною і багатою. Такі дані опитування опублікувала соціологічна група «Рейтинг».

Майбутнє країни через 10 років громадяни України оцінили в 6,4 балів з 7, що значно перевищує замір минулого року, який складав тоді лише 4,5. При цьому дві третини опитаних оцінили майбутні перспективи України на найвищому рівні.

Опитаним також запропонували назвати три слова, якою вони бачать майбутню Україну. Першим словом найчастіше була «вільна». Другою ознакою для характеристики майбутнього України опитані найчастіше вживали «незалежна». Третьою ознакою –  «багата». Також серед перших слів часто звучали «сильна», «квітуча», «процвітаюча», «мирна», «щаслива». Також використовували такі характеристики як «європейська»,  «розвинута», «єдина».

Водночас  якщо молодь частіше від інших вікових категорій бачить майбутню Україну як вільну, незалежну і сильну, середній вік - мирну, процвітаючу та успішну, а старші - багату, квітучу і щасливу.

Опитування проведено 17-18 серпня 2022 р. соціологічною групою «Рейтинг» серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Метод опитування: CATI – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.