UA / RU
Підтримати ZN.ua

Викрадений із Маріуполя юнак отримав повістку до російського військкомату

Це перший випадок, який набув розголосу.

Підлітка з Маріуполя, 17-річного Богдана Єрмохіна, який півтора роки утримується в Росії, викликають в підмосковний військкомат у грудні 2023 році, коли юнаку на той час виповниться 18 років. Про це пише журналістка Євгенія Моторевська в Facebook.

Після викрадення хлопця віддали до прийомної родини. Богдан намагався повернутися до України. Після довгих перемовин російська сторона ніби погодилася відпустити хлопця додому, де його чекає сестра. Але, як завжди, збрехала. Попри те, що сестра Богдана зібрала всі необхідні документи, підлітка не відпускають в Україну.

Читайте також: Практично кожного тижня ми отримуємо нові підтвердження того, що влада Білорусі приймає участь у депортації Українських дітей – Лубінець

Крім того, як повідомила українська адвокатка родини, Богдан Єрмохін отримав повістку до військомату Московської області на 19 грудня.

Як повідомлялося, парламентська асамблея Ради Європи визнала, що депортація російськими загарбниками дітей з української території в РФ чи інші тимчасово окуповані райони є геноцидом.