UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виховательці спецзакладу на Львівщині, яка побила дитину, оголосили про підозру

Наразі її відсторонено від роботи.

Виховательці одного з львівських навчально-реабілітаційних центрів, яка побила дитину, повідомили про підозру в побоях і мордуванні. Про це йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.

“Їй інкримінують умисне нанесення побоїв та вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю неповнолітній (ч. 1 ст. 126 КК України)”, – зазначили у відомстві.

Рішення прийняте за результатами вивчення оприлюдненого у ЗМІ відео, на якому видно, як вихователька  б’є залізним прутом дитину. Встановлено, що ця подія мала місце минулого року.

Слідчі дії тривають. Наразі жінку відсторонено від виконання службових обов’язків. Ведеться подальше з'ясування всіх обставин інциденту.

В Офісі генерального прокурора додали, що у кримінальному провадженні допитано 46 осіб, проведено обшуки, реалізовано тимчасові доступи до речей і документів, а також призначено судові експертизи.

Дітей, які могли постраждати від знущання у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині, перевели до іншого закладу.

Наприкінці вересня стало відомо про факти фізичного, сексуального та психологічного насильства над вихованцями навчально-реабілітаційного центру на Львівщині, який опікується сиротами, дітьми з особливими освітніми потребами та неповнолітніми, позбавленими батьківського піклування.

Дитина не має вибору, вона змушена залишатися в ситуації насильства і сподіватися, що хтось помітить і вплине на агресорів. Але найчастіше люди відчувають розгубленість, страх або сором у ситуації спостерігача. Проходять повз, опускають очі. Подорослішавши, людина приймає для себе одне з двох рішень - або «ніколи більше», або «це нормально». З чого почати, аби допомогти у подібних ситуаціях, розповіла Анастасія Сухорукова у статті «Терапія наслідків насильства».