UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вихідні на Новий рік та Різдво: скільки відпочиватимуть українці

В Україні на Різдво очікуються довгі вихідні.

У нашій країні Новий рік та Різдво відзначають на державному рівні, тому в українців щороку бувають додаткові вихідні під час свят.

На Різдво за григоріанським камендарем вихідними днями буде 25, 26 та 27 грудня, на Новий Рік – 1, 2 та 3 січня, а також 7, 8 та 9 січня – на Різдво за юліанським календарем. Ці вихідні дні передбачені статтею 73 Кодексу законів про працю України.

Як відпочиватимуть на Різдво в Україні

25 грудня католики, протестанти та віряни більшості помісних православних церков святкують Різдво Христове. Цей день в Україні є вихідним. Цьогоріч 25 грудня припадає на суботу, тому відповідно вихідний з нагоди свята переноситься на 27 грудня (понеділок).

Вихідними днями на Різдво будуть:

Вихідні дні на Новий рік 2022

Новорічні вихідні також будуть довгими – українці відпочиватимуть три дні:

Читайте також: Меню на Новий рік - 2022: що має бути на столі в рік Чорного тигра

Різдво за юліанським календарем: скільки буде вихідних

Християни східного обряду відзначають Різдво Христове 7 січня. У 2022 році цей день припадає на п’ятницю та буде вихідним в Україні.

Різдвяні свята будуть тривати:

Слід зазначити, у передсвяткові дні (24 та 31 грудня, 6 січня) робочий день буде скорочений на одну годину.

Нагадаємо, що 28 листопада у християн східного обряду розпочався Різдвяний піст. Він триватиме до Святвечора (6 січня). Під час посту не можна їсти м'ясо, молочні продукти, а у деякі дні слід утриматися від вживання риби та заправленою олією їжі.

Раніше стало відомо, на які продукти до новорічного столу найбільше зростуть ціни. Серед них курятина, консервований зелений горошок, твердий сир, делікатеси та алкоголь.