UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовому РФ «світять» 12 років тюрми за взяття в заручники колектив Бучанської лікарні

Захопивши у полон людей та погрожуючи зброєю, підозрюваний примушував одного із співробітників лікарні перейти на бік окупантів та стати самопроголошеним мером міста Буча.

Російському військовому, який брав участь у захопленні працівників Бучанської лікарні в заручники, загрожують 12 років ув’язнення. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, військовий 656-го полку оперативного призначення, військової частини № 6720 військ національної гвардії РФ брав участь у захопленні Бучі Київської області. Він з іншими військовими на бойових машинах десанту та іншій військовій техніці приїхали до адмінбудівлі Ірпінської центральної міської лікарні. 

«За його наказом, з метою залякування працівників і пацієнтів лікарні, окупанти направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу. Разом з озброєними співслужбовцями він зайшов до приміщення, заблокував входи і виходи до будівлі. Захопивши у полон присутніх у закладі осіб та погрожуючи зброєю, підозрюваний примушував одного із співробітників обійняти посаду міського голови окупованого міста Буча», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прокуратура вперше повідомила про підозру військовому РФ за зґвалтування жінки

Йому оголосили підозру в порушенні законів та звичаїв війни і підбурюванні до вчинення державної зради (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 438 КК України). За скоєне йому може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, Буча, як і решта міст Київщини, була звільнена на початку квітня. Коли російські війська відійшли, світ вжахнувся їхнім звірствам у Бучі.