UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військових ЗСУ вирішили карати за навмисну стрілянину під час перемир'я

За умисне порушення будуть передбачені дисциплінарні стягнення.

Українських військовослужбовців будуть притягати до дисциплінарної відповідальності, якщо вони будуть порушувати режим припинення вогню на Донбасі. Про це заявив командир батальйону підполковник Олександр Яковенко на брифінгу в Часову Яру Донецької області, передають "Українські новини" у понеділок, 27 липня.

«Якщо буде умисне порушення, навмисна стрільба в бік противника, буде проведено розслідування і будуть накладені дисциплінарні стягнення. Але це все індивідуально і в залежності від ситуації», – стверджує Яковенко.

Підполковник вважає, що за режиму перемир'я українські військові відчувають додаткове психологічне напруження.

«Дуже велика відповідальність покладається на особовий склад. З'являється потреба пильно і краще виконувати службові обов'язки», – повідомив Яковенко.

Крім цього командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко зазначив, що під час попередніх режимів припинення вогню питання про відповідальність бійців не порушувалася.

Також Кравченко підкреслив, що кількість військовослужбовців у зоні ООС не зменшиться. Українські військові мають право відкривати вогонь лише у відповідь у разі загрози життю та здоров'ю, оскільки режим тиші не передбачає такої заборони.

Читайте також: «Стара пісня»: Резніков пояснив відмову Росії гарантувати перемир'я в Донбасі

Як повідомлялося, з 27 липня оголошено режим припинення вогню, який бойовики порушили в перший же день.  У той же час Кремль відмовився гарантувати дотримання перемир'я в Донбасі.