UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий озвучив прогноз щодо 20-тисячного війська РФ під Херсоном і закінчення "зернової угоди"

Відсутність наступу і концентрація великої кількості солдатів на певній території – це завжди потенційних сценарій для “котла”.

Термін дії "зернової угоди" підходить до завершення тож 20-тисячне окупаційне військо може кинути свій ресурс на штурм Одеси з моря. Ситуацію в регіоні окреслив  військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан в етері телемарафону.

Читайте також: У Росії немає жодних шансів захопити Одесу – Братчук

Він зазначив, що відсутність наступу і концентрація великої кількості солдатів на певній території – це завжди потенційних сценарій для “котла”, тому припустив, що скоро росіяни можуть піти в бік Одеси. Початково – на порт "Південний", або на Вознесенськ. Згодом – на переріз траси "Київ-Одеса", щоб зробити спробу взяти Одесу в "котел".

На запитання ведучої щодо того, чому українська сторона не атакує зараз, Світан зазначив: ЗСУ систематично завдають противнику чисельних втрат, передусім з застосуванням далекобійної зброї, нерідко застосовують і HIMARS.

Читайте також: Бити по Росії не можна лише HIMARS — Маркарова

Аналізуючи ситуацію під Миколаєвом, вважає, що наразі "брати Миколаїв їм немає сенсу". Окупанти будуть його обходити, якщо буде поставлено таке завдання.  

Читайте також: Окупанти поцілили зупинку громадського транспорту у Миколаєві, є загиблі та поранені

Підсумовуючи ситуацію на південному напрямку, варто також згадати про зміни в Молдові, де нині  фіксують політичні “гойдалки” і протести проти проєвропейської президентки Майї Санду. Ймовірно, Світан мав на увазі побоювання про можливе повернення до влади проросійських політиків, що зіграло б на руку Москві. Не в останню чергу – через полегшення сценарію перекидання російських військ у так звану “ПМР”.