UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий експерт розкрив особливості детонаторів САУ CAESAR, переданих Францією 

Є можливість встановлення  низького і високого положення підриву снаряду. Осколки падатимуть зверху вниз, таким чином суттєво зростає ймовірність потрапити в окупантів, наприклад в окоп. 

Безконтактні французькі детонатори для самохідної артилерійської установки CAESAR дають можливість підривати снаряди в повітрі, до безпосереднього контакту з ціллю або якою-небудь поверхнею. Основною перевагою перед іншим такого роду озброєнням є те, що після підриву осколки падають зверху вниз, розширюється можливість потрапляння в місця скупчення ворога, наприклад  окоп. Про це в ефірі 24 каналу розповів український військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

Така зброя досить потужна передусім для ураження живої сили ворога, піхоти: "Тієї піхоти, яка сидить в окопах, і відкрито розташованої неброньованої техніки. Для цього і є цей детонатор", – уточнив Жданов.

Читайте також: Франція готова взяти участь у операції з розблокування порту Одеси

Наразі снаряди, які застосовують гаубиці Caesar, підриваються методом контакту, з землею, або ціллю, в яку влучили. А нещодавно переданий дистанційний детонатор можна буде налаштувати таким чином, що він активується на певній висоті, яку встановлять військові. Є можливість встановлення  низького і високого положення підриву снаряду. Осколки падатимуть зверху вниз, таким чином суттєво зростає ймовірність потрапити в окупантів.

Також відомо, що офіційний Париж розглядає передання Києву додатково шести нових САУ Caesar.  Нагадаємо, нещодавно Франція відправила до України гуманітарну допомогу на сотні тисяч євро.