UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий експерт назвав дві імовірні причини посилення ракетних ударів Росії по території Україні

Заохочення або помста - спричинили масований ракетний удар по всій території України за попередню добу.

По території всієї України було завдано 18 ракетних ударів з підконтрольних Росії територій. В результаті обстрілів, були пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури. Військовий експерт Олег Жданов прокоментував ситуацію в етері телеканалу "Україна 24".

Полковник запасу ЗСУ Жданов припускає, що можливою причиною раптового масованого удару є або заохочення РФ до подальшої ескалації війни,  або помста за обстріли Ізюму.

Напередодні обстрілів, відбулася тривала розмова президента Франції з Путіним. І як припускає експерт, вона стала своєрідним доказом для очільника Кремля, що він має змогу захопити Україну.

"Розмова з Макроном, мабуть, окрилила Путіна в його намірах завоювати Україну або окупувати. Тому ми отримали таку відповідь", - заявляє Жданов.

Другим імовірним приводом, масованого ракетного удару, могла стати звичайна помста за невдалий візит начальника Генерального штабу Збройних сил Росії під Ізюм. Тоді українські захисти провели масований артилерійський обстріл по російським позиціям на півдні Харківщини, де міг перебувати Герасимов.

"Я думаю, що такі спалахи агресії й такі ракетні атаки будуть відбуватися до кінця війни, на жаль", - зазначив експерт.

На думку Жданова, керівництво України має обговорювати з партнерами не тільки питання постачання військової допомоги, але і її захисту від повітряних загроз. 

"Необхідно ставити, наприклад, такі рамки й такі умови, що ми ж отримуємо від них військово-технічну допомогу, так от якщо вони хочуть, щоб ця допомога не злетіла в повітря, її треба захистити. Ось навіть так можна підійти для того, щоб прискорити цей процес", - наголосив Олег Жданов.

Нагадаємо, раніше уряд Великої Британії, заявив про новий пакет допомоги для України на 300 мільйонів фунтів