UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові техніку РФ вивозять з території Білорусі — Генштаб ЗСУ

Крім цього, окупанти “документують злочини ЗСУ" в Ізюмі та змушують медиків підписувати “контракти” в Токмаку.

На Сіверському напрямку триває вивезення залізницею та військово-транспортними літаками російської бойової техніки з території Білорусі. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

Також окремі підрозділи ЗС Білорусі переміщуються в напрямку державного кордону України. У Генеральному штабі не виключають проведення ротації підрозділів, залучених до посилення охорони державного кордону Білорусі.

У Генштабі заявили, що російські військові не відмовилися від встановлення повного контролю над Донеччиною та Луганщиною, а також намагаються покращити позиції підрозділів у Таврійському та Південнобузькому районах.

Щоб поповнити втрати особового складу, в західному окрузі РФ проводять приховану мобілізацію. Крім цього, намагаються залучити до війни проти України представників військових навчальних закладів.

У Читинському суворовському військовому училищі МВС РФ провели опитування викладачів щодо готовності брати участь у “спецоперації”, але значна кількість відмовилися від можливого залучення до “виконання завдань” та готові до звільнення з військової служби.

Генеральний штаб ЗСУ також опублікував актуальну інформацію щодо поточної ситуації в регіонах України.

Раніше українські прикордонники вийшли на північний кордон України у Чернігівській області та розпочали його охорону.