UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові РФ знову обстріляли Харків: 5 цивільних загинули, 22 – поранені

Росіяни 27 червня вдарили одразу по чотирьох районах міста.

Російські війська 27 червня вкотре обстріляли цивільну інфраструктуру Харкова, у тому числі з РСЗВ “Смерч”, цього разу поціливши в Салтівський, Немишлянський, Основ'янський і Київський райони міста. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Окупанти влучали по дворах, вулицях – виключно цивільна інфраструктура, де лише мирні жителі. Ворог свідомо тероризує цивільне населення”, – написав він.

За останніми даними, внаслідок ворожих ударів загинули п’ятеро жителів міста, а ще 22 отримали поранення. Серед поранених, зокрема, п’ять дітей. 

“Всі вони – мирні мешканці Харкова, які йшли вулицями, гуляли на дитячих майданчиках… Щирі співчуття рідним”, – додав Синєгубов.

Він уточнив, що поранені харків’яни наразі перебувають у важкому й середньому стані, отримавши вибухові травми й осколкові поранення. Однак, голова ОВА запевнив, що медики працюють у посиленому режимі, щоб надавати цим людям усю потрібну допомогу.

Читайте також: Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Кременчуку зросла до 13

Раніше Синєгубов також розповів, що внаслідок обстрілів був поранений 10-річний хлопчик. Станом приблизно на 20:00 він перебував у тяжкому стані.

“Один хлопчик, 10 років, знаходиться у вкрай важкому стані в лікарні. Медичні працівники фактично борються за його життя”, – підкреслив очільник Харківської ОВА.

Нагадаємо, 27 червня війська Росії також обстріляли з "Ураганів" натовп мирних жителів міста Лисичанська Луганської області.