UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові РФ намагалися вести штурм на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках — Генштаб ЗСУ

Окупанти хочуть попередити перекидання українських підрозділів на інші напрямки.

Російські окупанти намагалися проводити штурмові дії на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках, щоб не допустити переміщення українських військ до інших регіонів. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Ворожа армія обстріляла з мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ райони Мар’їнки, Новомихайлівки, Залізничного, Гуляйполя і Чарівного.

За інформацією Генштабу, загарбники наразі спрямовують основні зусилля на Донбасі на Сєвєродонецький і Бахмутський напрямки.

Читайте також: Генштаб ЗСУ назвав кількість рашистів, залучених зараз до війни в Україні

Водночас, українські захисники з успіхом відбили ще один ворожий штурм у напрямку Берестового Донецької області. Також ЗСУ дали військовим РФ відсіч на шляху до Долини на Слов’янському напрямку. Там окупанти теж намагалися вести штурм, однак були змушені відійти.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Росія почала перевозити родичів військових у тимчасово окуповані населені пункти України, зокрема, йдеться про Херсон. Окупанти заселяються в житло українців.