UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові РФ дистанційно замінували шляхи можливого висування українських сил на Слобожанському напрямку — Генштаб

Також загарбники замінували міст через річку Інгулець.

Російські окупанти провели дистанційне мінування на маршрутах можливого висування українських підрозділів Сил оборони на Слобожанському напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Також на цих шляхах ворог завдав авіаційних ударів. На північ від Харкова агресор здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ.

Крім цього, щоб перешкодити просуванню ЗСУ, загарбники провели мінування мосту через річку Інгулець в районі Давидового Броду, що на Південнобузькому напрямку.

Щодо ситуації на інших напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів ЗС Білорусі на ротаційній основі виконують завдання з прикриття українсько-білоруського кордону. 

За інформацією Генштабу, на окремих білоруських полігонах розгорнули два ракетних дивізіони тактичного ракетного комплексу “Точка-У” та дивізіон реактивної системи залпового вогню “Смерч”. Крім цього, з 22 червня по 1 липня в Гомельській області планують провести збори із залученням військовозобов’язаних.

Загроза ракетно-бомбових ударів та артилерійських обстрілів з території Білорусі зберігається.

На Сіверському напрямку росіяни ведуть розвідку безпілотниками для уточнення положення наших підрозділів, а також продовжують інженерне обладнання позицій на території Росії вздовж кордону України.

На Слов’янському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступу, перегрупуванні та накопиченні матеріально-технічних ресурсів. Окупанти обстрілювали з артилерії українські позиції на південь та південний захід від Ізюма, провели розвідку двома БпЛА “Орлан-10” для уточнення положення наших військ.

За наявною інформацією, в районі населеного пункту Яремівка російські військові намагаються навести понтонну переправу через річку Сіверський Донець.

На тимчасово зайнятих територіях Харківщини окупанти далі блокують роботу українських операторів стільникового зв’язку, розповсюджують пропагандистські матеріали й намагаються налагодити трансляцію російських теле- й радіоканалів.

Читайте також: В Україні вже деокуповано 1 016 населених пунктів

На Донецькому напрямку ворожа армія намагається вести активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. На Лиманському та Сєвєродонецькому напрямках обстрілювала українські позиції в районах Лимана, Сіверська, Лисичанська й Сєверодонецька. На Бахмутському напрямку росіяни ведуть наступ за підтримки артилерії, безуспішно намагаються зайняти нові рубежі в районі Попасної.

На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії та штурмової авіації, ворог наступає в напрямку Новомихайлівки, що в 10 км на південь від Мар’їнки. Однак успіху не мав.

У Маріуполі військові РФ проводять фільтраційні заходи щодо місцевого населення.

На Новопавлівському, Криворізькому, Херсонському та Запорізькому напрямках противник продовжує обстріли підрозділів ЗСУ.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та логістичному забезпечені підрозділів. Продовжують інженерні роботи з обладнання другої лінії оборони.

Щоб перешкодити наступу наших військ росіяни замінували міст через річку Інгулець в районі Давидового Броду. РФ перемістила близько 130 одиниць військової техніки у межах комплектування підрозділів, що зазнали втрат у районі Чорнобаївки. На Таврійському напрямку ворог здійснював логістичне забезпечення військ. 

Читайте також: Окупанти заблокували виїзд з Херсонської області

На Бессарабському напрямку російські спецслужби продовжили вживати заходів для дестабілізації ситуації в Придністров’ї. Знову було поширено інформацію про мінування об’єктів соціальної інфраструктури та так званих “державних” закладів у містах Тирасполь, Бендери, Дубоссари та Рибниця.

Раніше повідомлялося, що Росія завдала чергового ракетного удару із застосуванням авіації по Одещині. Зруйновано пляжну вбиральню.