UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові підрозділи Білорусі переміщуються на полігони з пунктів постійної дислокації — Генштаб ЗСУ

Російські окупанти не відмовляються від проведення наступальних дій.

Триває протистояння України російському воєнному вторгненню. Окупанти продовжують повномасштабну збройну агресію, завдання якої залишаються не виконаними, повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Триває підготовка та переміщення додаткових підрозділів Східного військового округу на територію України. На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводить. Разом з тим, відмічається виведення з пунктів постійної дислокації підрозділів збройних сил Республіки Білорусь на полігони», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Поліському напрямку ворог продовжує обстріли населених пунктів, однак активні наступальні дії не здійснює.

«На Сіверському напрямку противник наступальних дій не проводив. Ворог зосереджував основні зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів, зазнав втрат та відступив на окремих напрямках», - повідомляє Генштаб.

На Слобожанському напрямку окупанти утримують раніше зайняті рубежі, здійснюють перегрупування та нарощування військ з метою наступу на окремих напрямках. Армія РФ також продовжує обстріли міста Харків.

«На Донецькому напрямку противник зосередив зусилля на утриманні зайнятого положення та підготовці до наступу, при спробах просунутись вперед успіху не мав, зазнав втрат. Продовжував спроби штурму міста Маріуполь, наносив авіаційні удари та здійснював артилерійські обстріли по об’єктах цивільної та військової інфраструктури», - йдеться у зведенні.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне, та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк. На Авдіївському напрямку армія РФ проводила штурмові дії та намагалася розвинути наступ в напрямку населеного пункту Новобахмутівка, але успіху не досягнула.

«Підрозділами Сил оборони України відбито спроби штурму населеного пункту Новомайорське та наступу у напрямку на населений пункт Красногорівка. Противник успіху не мав, поніс значні втрати та відступив», - повідомляє Генштаб.

На Таврійському напрямку ворог продовжує спроби з посилення контролю над окупованими територіями.

«Основні зусилля Сил оборони зосереджено на недопущенні просування противника у напрямках на Кривий Ріг, Запоріжжя та обороні міста Миколаїв, утриманні визначених ділянок морського узбережжя; охороні та обороні об’єктів критичної інфраструктури; звільненні тимчасово окупованих територій», - зазначили в Генштабі.

Додається, що на Південнобузькому напрямку противник здійснював інженерне обладнання позицій та проводив артилерійські обстріли окремих підрозділів Збройних Сил України.  

Ймовірно окупанти не відмовляться від спроб проведення наступальних дій, здійснення диверсій, нанесення ракетних та авіаційних ударів по важливих об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

«Силами оборони України проводяться заходи з оборони пунктів базування (морських портів) у Чорноморській операційній зоні», - зазначили у Генштабі.

Читайте також: Росія змінює цілі війни проти України

Раніше Міністерство оборони Британії повідомляло, що армія РФ неохоче бере участь у великомасштабних піхотних операціях у містах, окупанти надають перевагу атакам на міста авіацією і обстрілам з артилерії, щоб деморалізувати українських захисників.

Цілком ймовірно, що Росія продовжить використовувати свою важку вогневу міць в міських районах, намагаючись обмежити свої і без того значні втрати, ціною подальших жертв серед цивільного населення, вважає британська розвідка.