UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові лікарі у прифронтовому госпіталі врятували бійця з проникаючим пораненням у серце

“Про смертельне поранення військовослужбовцю нагадує лише шрам після операції..та осколок металу, який хірурги подарували на згадку”.

Українські військові лікарі в одному з прифронтових мобільних госпіталів врятували військовослужбовця з проникаючим пораненням у серце. Про це у Facebook повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Спочатку була швидка та професійна доставка пораненого бойовими медиками у госпіталь. Ну а далі – професіоналізм військових хірургів та анестезіологів врятували життя бійцю!”, – написала Ганна Маляр.

Операція тривала дві години і завершилась успішно. Зараз поранений боєць проходить етап реабілітації та почуває себе добре.

“Про смертельне поранення військовослужбовцю нагадує лише шрам після операції та осколок металу, який хірурги подарували на згадку”, – додала вона.

Читайте також: ЗМІ опублікували відео, зняте нині полоненою лікаркою з Маріуполя у перші тижні війни

Ганна Маляр також навела статистику, згідно з якою вогнепальні поранення у серце у 90% випадків призводять до смерті ще до потрапляння пораненого до медиків. І навіть якщо людину вчасно привезли до лікарні, то шанси вижити – мінімальні. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що щодня на фронті помирає від 60 до 100 наших героїчних воїнів, ще близько 500 отримують поранення.