UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні ідентифікували передане бойовиками тіло військового, який загинув під Зайцеве

Прощання з полеглим героєм відбудеться в Києві, 22 липня.

В Україні ідентифікували передане бойовиками тіло воїна, загиблого під Зайцеве 13 липня. Результати експертизи ДНК показали, що це загиблий медик – сержант Микола Ільїн, повідомив прес-центр Операції Об'єднаних сил в Facebook.

"Результати експертизи ДНК показали, що тіло військового, якого днями передали на підконтрольну уряду України територію, це загиблий медик-сержант Микола Илин. Зараз йде підготовка до проведення ритуалу вшанування полеглого українського героя", - йдеться в повідомленні.

Прощання з медиком відбудеться в Києві, 22 липня.

Наголошується, що загиблий сержант Микола Ільїн був громадянином Естонії і проходив військову службу в підрозділі ЗС України на законних підставах. Командування ООС висловлює співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам загиблого.

Читайте також: Помпео засудив Росію за вбивство українського військового медика

Нагадаємо, 13 червня бойовики російсько-окупаційних формувань в черговий раз порушили правила ведення війни, відкривши вогонь на ураження по евакуаційній групі українських військовослужбовців в білих касках з розпізнавальними знаками, яка повинна була евакуювати тіло загиблого бійця. Під час обстрілу під ворожим вогнем загинув український медик Микола Ільїн.