UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ знищили майже всю інфраструктуру громадського транспорту в Маріуполі – міська рада

Близько 90% пошкодженого транспорту та супутньої інфраструктури не підлягають ремонту.

Російські загарбники зруйнували майже весь громадський транспорт і пов'язану з ним інфраструктуру в тимчасово захопленому місті Маріуполь Донецької області – близько 90% не підлягає відновленню. Про це повідомляє Маріупольська міська рада в Telegram.

Як зазначається, для того, щоб повернути колишній рівень цієї інфраструктури необхідно виділити сотні мільйонів і витратити до трьох років.

Зокрема, росіяни розбили майже весь транспорт, закуплений упродовж останніх п’яти років. Вони пошкодили 259 автобусів, трамваїв і тролейбусів, а приблизно 90% знищили повністю - техніку вже не зможуть відновити.

Водночас, той транспорт, що залишився більш-менш вцілілим, окупанти намагаються відремонтувати й вивезти в Донецьк.

Крім цього, ворог зруйнував більше 50 кілометрів тролейбусної та трамвайної контактної мережі, що складає 95% від усієї, наявної в Маріуполі. За інформацією міськради, на відновленні піде 2-3 роки активної роботи, яка потребуватиме мільйонів інвестицій.

Читайте також: На Драмтеатр Маріуполя цілеспрямовано скинули дві 500-кілограмові бомби — розслідування Amnesty International

«Лише за п‘ять років нам вдалося побудувати сучасну транспортну модель. Закупили комфортабельні автобуси та тролейбуси, запустили нові маршрути. Вже почали ремонт депо, яке мало стати кращим в Україні. Маріупольці нарешті отримали у рідному місті європейський рівень сервісу. Росіяни все це цинічно знищили», – розповів міський голова Вадим Бойченко.

Також, за його словами, загарбники, відправляючи вцілілий транспорт у тимчасово окупований ними Донецьк, надають населенню Маріуполя застарілі автобуси.

«Таке їх "визволення", яке ґрунтується на руйнації та знущанні з жителів», – підсумував мер.

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі знайшли ще одну братську могилу. Під завалами однієї з будівель виявили ще понад сотню тіл загиблих