UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ здійснили 226 нападів на об'єкти охорони здоров'я в Україні — ВООЗ

Війна впливає на охорону здоров'я не лише руйнуванням лікарень, а й призводить до подальших наслідків.

Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала 226 нападів на об'єкти охорони здоров'я в Україні. Про це заявила представниця ВООЗ Маргарет Гарріс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Напади на охорону здоров'я мають припинитися. Ми вже верифікували 226 таких випадків, і це безпрецедентно. Ми знаємо, що може бути більше», - зазначила Гарріс.

За її словами, 75 людей загинули, 59 постраждали внаслідок нападів на об'єкти охорони здоров'я.

Гарріс також додала, що війна впливає на охорону здоров'я не лише руйнуванням лікарень, а й призводить до подальших наслідків.

«Є наслідки через руйнування інфраструктури водоканалів, питна вода забруднюється стічними водами, і це спричиняє великий ризик збільшення хвороб, зокрема холери, й ми вже про всяк випадок готуємо всі медикаменти для лікування», - повідомила представниця ВООЗ.

Також, за її словами, COVID-19 усе ще становить високий ризик для людей, тому ВООЗ нарощує вакцинацію від коронавірусу і рекомендує планову вакцинацію дітей від кору.

Читайте також: Російські загарбники зруйнували в Україні 101 лікарню та пошкодили 450 аптек — МОЗ

Раніше повідомлялося, що за час бойових дій в Україні з 24 лютого російські війська зруйнували 570 закладів охорони здоров’я. Про це заявив президент України Володимир Зеленський. Окупанти повністю знищили 101 лікарню.