UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ окопуються на Сумщині: влада просить людей не виходити без потреби з дому

Особливо складна ситуація станом на вчора була в Білопільській громаді, Боринській, Путивльській, у Новій Слободі, і далі до Конотопа.

Наразі на Сумщині тривають бої, він Конотопу до Білопілля намагаються окопуватись, заявив на своєму телеграм-каналі голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Місцева влада просить жителів Конотопщини намагатися не виходити не вулицю без потреби, водночас очільник ОВА налаштований по-бойовому:

«Найтемніша ніч – перед світанком… Орки бушують від Білопілля до Конотопу. Правда не довго цьому тривати! Окопуються, тому нам ями для них рити не доведеться, полегшують задачу!»

Він також зазначив, що влада і представники промислових підприємств намагаються підтримувати економіку регіону на належному рівні попри непрості реалії. Йдеться, крім іншого, і про посівну кампанію. 

«Приємно що на звільнених територіях де вчора були орківські танки вже їдуть наші мирні трактори та сівалки! Не дивлячись ні на що – будемо сіятися!».

В області сконцентровано тисячу одиниць техніки окупанта

Зазначимо, наразі ситуація ну Сумщині доволі напружена: в центральних районах області сконцентровано понад тисячу одиниць техніки окупанта. Особливо складна ситуація станом на вчора була в Білопільській громаді, Боринській, Путивльській, у Новій Слободі, і далі до Конотопа. Систематично там відбуваються різного ступеня гостроти бойові зіткнення,  тривають артилерійські обстріли населених пунктів.

Попри те, що частина з них звільнені, окупанти залишили за собою заміновані території. Наприклад, у Тростянці загарбники, крім іншого, замінували цвинтар.

Декілька днів тому ми повідомляли, що в Курській області, що межує зі Сумщиною, військової техніки стало значно більше. Росія перегруповує війська, поповнює резерви та стягує військову техніку до кордону з Україною. Про це повідомив речник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.