UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ наступають у напрямку Нижнього та Оріхового в Луганській області

Окупанти зосередилися на наступі на Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що війська РФ розпочали наступ на Нижнє та Оріхове в Луганській області з метою захоплення Попасної та Рубіжного.

"Обстріли по всій лінії фронту. росіяни після взяття Новотошківського розпочали наступ на Нижнє та Оріхове. Мирних бомбили у всіх вільних містах. У Привіллі один загиблий", - зазначив Гайдай в Facebook.

За його словами, окупанти зосередилися на наступі на Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках.

"Хочуть повністю захопити Попасну та Рубіжне, і наступати на Сєвєродонецьк. Ключове слово "хочуть"", - наголосив голова ОВА.

На Донбасі за минулу добу відбито 9 атак ворога, знищено 9 танків, 11 артилерійських систем, 4 одиниці спеціальної та 17 одиниць броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної та 16 одиниць автомобільної техніки, 4 паливозаправники та одну зенітну установку.

"Росіяни ВСЮ останню добу обстрілювали житлові масиви вільних міст Луганщини. У Привіллі загинув місцевий житель. Орки навмисно влучили в одну з Лисичанських шкіл, де у підвалі знаходилися 23 людини. Всі живі", – додав Гайдай.

Читайте також: Російські війська обстріляли автобус з евакуйованими в Луганській області
Читайте також: Зруйновані будинки, влучання в нафтопереробний завод та згорівші авто: Гайдай розповів про Великдень на Луганщині

У понеділок, 25 квітня, війська РФ  17 разів обстріляли населені пункти Луганської області.

Раніше повідомлялося, що у Луганській області без газопостачання залишаються 46 населених пунктів. Ще 38 пунктів знеструмлено внаслідок обстрілів окупантів. У Горській громаді перебито магістральний газопровід, горіла трансформаторна підстанція.