UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ намагаються захопити два населені пункти в Донецькій області – Генштаб ЗСУ

Окупанти також не полишають спроб встановити повний контроль над трасою Бахмут-Лисичанськ.

Російські військові здійснюють спроби оволодіти селами Верхньокам’янське і Григорівка Донецької області на краматорському напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні.

На згаданому напрямку армія РФ застосовувала комплекси радіоелектронної боротьби, обстрілювала з реактивної і ствольної артилерії райони Слов’янська і Верхньокам’янського, а також здійснила авіаудари неподалік Тетянівки й Сидорового.

Крім цього, загарбники далі намагаються взяти під контроль увесь шлях Бахмут – Лисичанськ, а також хочуть покращити своє тактичне положення на бахмутському напрямку. Росіяни вели там артилерійські обстріли в районах Спірного, Виїмки й Веселого.

На слов'янському напрямку окупанти продовжують спроби покращити тактичне положення та сформувати умови для подальшого наступу в напрямку Ізюм – Слов’янськ. Вони здійснювали обстріли з артилерії та РСЗВ у районах Дібрівного, Краснопілля, Гусарівки, Барвінкового, Карнаухівки й Великої Комишувахи.

Читайте також: Окупанти не захопили повністю Луганську область: у двох населених пунктах тривають бої

Водночас, захисникам України вдалося відбити наступи російських військ на трьох напрямках і зупинити ворожий штурм ще на одному.

Також, за інформацією Генштабу ЗСУ, у підрозділах РФ, що воюють проти України, фіксується всеосяжне п'янство. Особовий склад окупаційних військ, крім того, суттєво деморалізує примусова мобілізація, яку загарбники проводять на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України завдали удару по логістичній базі росіян у селищі Великий Бурлук Харківської області.