UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ намагаються ущільнити оборону на деяких ділянках лівобережжя Дніпра — ОК "Південь"

Війська РФ через значні втрати підтягують нові сили.

Російські окупаційні війська ущільнити оборону на деяких ділянках лівобережжя Дніпра у Херсонській області, заявила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі "Еспресо".

"Ворог мав суттєві збитки в особовому складі, їхні втрати досить потужні. Реорганізація всіх лікувальних закладів лівобережжя на шпиталі, їхнє переповнення говорить про те, що фізичні втрати у ворожому війську великі, тому вони підтягують нові сили. Їм треба не тільки готуватися до наступу, їм потрібно тримати ще й оборону", - зазначила Гуменюк.

За її словами, на запорізькому напрямку окупанти намагаються "промацувати на міцність" оборону ЗСУ.

"Ворог намагається робити вилазки розвідувальними та штурмовими групами. Ця тактика ворога передбачувальна, ЗСУ дають потужну відсіч. Зараз лінія фронту досить рухлива. Вона постійно має географічні зміни, але це не критичні зміни, а порядок введення бойових дій, коли дії переходять за межу контрбатарейного протистояння", - додала вона.

Читайте також: Окупанти 25 разів обстріляли Херсонщину. В ОВА повідомили про поранених мирних мешканців

Російські війська проводять розвідку боєм у Запорізькій області та нарощують постачання озброєння з тимчасово окупованого Криму, заявив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напряму Євген Єрін.