UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ накрили вогнем 23 населених пункти Донецької області, є загиблі та поранені — Нацполіція

Ворог застосував ракети, авіацію, артилерію, РСЗВ «Град» і «Ураган».

За минулу добу війська РФ обстріляли 23 населених пункти Донецької області, є загиблі та поранені мирні мешканці. Зафіксовано 76 руйнувань та знищені поля пшениці. Про це повідомили у Нацполіції.

Зазначається, що окупаційні війська завдали по Донецькій області 34 удари.

«Російська армія накрила вогнем 23 населених пункти - міста Авдіївку, Бахмут, Соледар, Костянтинівку, Краматорськ, Слов’янськ, Миколаївку, Красногорівку, Мар’їнку, Новогродівку, смт Гостре, села Біла Гора, Вовче, Герогіївку, Катеринівку, Красногорівку, Максимільянівку, Миколаївку, Новожеланне, Олександропіль, Різниківку, Сокіл, Старомиколаївку, Щербинівку», - йдеться у повідомленні.

Ворог застосував ракети, авіацію, артилерію, РСЗВ «Град» і «Ураган».

Унаслідок обстрілів зруйновано та пошкоджено 76 цивільних об’єктів, зокрема, 42 житлових будинки, чотири поля з пшеницею та сільгосптехніку, ринок, їдальню, виробничий цех, трансформатор, гаражі, а також лінії електропередач.

«Поліцейські задокументували кожен злочин РФ. Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - наголосили в поліції.

Читайте також: Поліція Донеччини заявила про початок операції з порятунку дітей

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав мешканців Донеччини евакуюватися. Бойові дії та неможливість забезпечити нормальні людські умови, ставлять під загрозу життя українців.

Президент також закликав українців говорити із друзями і родичами на Донбасі, аби переконати їх поїхати. Та за можливості надавати допомогу переселенцям.