UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ на окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку – ГУР

Окупанти можуть організувати 9 травня "параду перемоги" за участі затриманих українців.

На тимчасово зайнятих військами РФ територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей проводяться масштабні фільтраційні заходи. Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, інформує Головне управління розвідки України в Telegram.

"Відомо, що в приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС, яких допитають і катують", - йдеться в повідомленні.

В селі Велика Лепетиха Херсонської області створено фільтраційний табір. Нині там знаходиться 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму росгвардії. Вони шукають і затримують чоловіків призовного віку, яких потім вивозять в напрямку окупованого РФ Криму.

За інформацією ГУР, головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду». Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. 

Окупанти можуть організувати 9 травня "параду перемоги" за участі затриманих українців.

Їх можуть спробувати видати за "військовополонених" та провести вулицями тимчасово захоплених територій військами РФ.

Читайте також: Путін хоче провести примусову мобілізацію на окупованих територіях двох українських областей — розвідка

Раніше повідомлялося, що окупанти примусово вивозять чоловіків з Маріуполя. Після цього їх планують мобілізувати в «армію» незаконного збройного формування «ДНР».

Національна поліція підготувала пам'ятку для українців, яких Росія закликає чи може призвати на окупованих її військами територіях.Правозахисники Центру прав людини ZMINA розписали, що потрібно робити.