UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ можуть спробувати форсувати річку Сіверський Донець через низький рівень води – Гайдай

У деяких місцях рівень річки впав на два-три метри.

Через спекотну погоду в Сіверському Дінці впав рівень води, російські окупаційні війська можуть скористатися цим і здійснити форсування найближчим часом, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Вже другий тиждень спекотна погода: сонце, немає дощів. Рівень води в річці впав досить серйозно. Ми вже навіть бачимо ту російську техніку, яка затонула при спробі переправитися в Білогорівку.

Тобто десь метри з три – або навіть більше – вже опустилася річка. І, можливо, ще будуть варіанти та спроби переправитися через річку та зробити в районі Білогорівки новий плацдарм”, написав Сергій Гайдай.

За словами голови військової адміністрації області, найбільш гарячими напрямками залишаються Попасна, Тошківка та Сєверодонецьк. На вулицях Сєверодонецька точаться важкі бої. У місті дуже щільний артилерійський вогонь із боку російських окупантів, після чого ворог наступає бронетехнікою.

Читайте також: Сєвєродонецьк тримається, однак окупанти нищать все на своєму шляху — голова ОВА

Гайдай розповів, що росіяни обстрілюють позиції українських військових на території заводу "Азот" із артилерії протягом кількох годин. Внаслідок витоку олії з радіаторів почалася сильна пожежа на території.

Раніше, бої за Сєверодонецьк тривають, примусово мобілізовані з окупованих територій відмовляються воювати за РФ, заявили в Генштабі. Схоже, що план примусової "мобілізації" Росії у Луганській та Донецькій областях провалився.