UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ мають частковий успіх поблизу Лисичанська й Бахмута – Генштаб ЗСУ

Росіяни хочуть закріпитися на двох ділянках поблизу цих міст. На кількох інших напрямках на Донбасі захисники України відбивають ворожий наступ.

Військові Росії досягли часткового успіху в ході наступу в напрямку Вовчоярівка – Верхньокам’янка, розташованих на південний захід від Лисичанська Луганської області, та в напрямку Роти – Вершина, що на південний схід від Бахмута Донецької області. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Загарбники наразі намагаються закріпитися південніше Лисичанського нафтопереробного заводу, а також на перехресті автотраси Е-40.

На донецькому напрямку армія РФ далі зосереджує головні зусилля на тому, щоб спробувати оточити українські сили в районі Лисичанська. Ворог хоче заблокувати місто з півдня й південного заходу. Також вживає заходів для того, щоб поповнити втрати особового складу, техніки та зброї.

На лисичанському напрямку окупанти здійснили обстріли з мінометів та ствольної артилерії в районах Лисичанська, Верхньокам’янки й Соледара.

Водночас, намагалися наступати на напрямку Підлісне – Лисичанськ, щоб відволікти ЗСУ. Однак успіху росіяни не здобули та відійшли.

На бахмутському напрямку військові РФ обстрілюють з артилерії різних калібрів райони Берестового, Клинового, Бахмута, Вершини й Травневого.

Але там захисники України відбили ворожий наступ у напрямку Мідна Руда – Клинове й спробу РФ провести розвідку боєм у районі Берестового. Загарбники теж були змушені відступити.

Читайте також: Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Кременчуку зросла до 13

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках російська армія далі намагається сковувати дії ЗСУ, щоб не допустити їх переміщення на інші напрямки. Для цього обстрілювала з танків, мінометів, ствольної і реактивної артилерії райони Пісків, Авдіївки, Катеринівки, Червоного й Малинівки. Також завдала авіаудару неподалік Красногорівки.

Окупанти намагалися наступати в напрямку Петрівське – Шевченко. Однак і тут бійці України зупинили дії ворога, відкинувши його назад.

Крім цього, за інформацією генштабу ЗСУ, військові РФ проводять заходи з оперативного маскування, тому розміщують на своїх оборонних позиціях у Харківській області дерев’яні муляжі танків, щоб спробувати ввести в оману українських захисників.