UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська РФ 23 рази обстріляли Харків та завдали ракетного удару: троє загиблих та понад 30 поранених

У місті в посиленому режимі працюють медики екстреної допомоги, лікарі та рятувальники.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що у суботу, 16 квітня,  війська РФ здійснили 23 артилерійських, мінометних та РСЗВ-обстріли житлових районів Харкова та Дергачів, а також один ракетний удар.

"Загалом за добу внаслідок обстрілів росіян поранено 31 особу, з них - четверо дітей. Загинули - троє цивільних... У посиленому режимі працюють медики екстреної допомоги, лікарі та наші рятувальники. На жаль, під час розмінування російських касетних боєприпасів біля Харкова підірвалися троє саперів, четверо дістали поранень", -зазначив Синєгубов в Telegram.

Синєгубов закликав жителів Харкова без потреби не виходити на вулицю.

"Ворог не може підступитися до Харкова, наші ЗСУ тримають міцні позиції, за деякими напрямками просуваються вперед. Тому росіяни вдаються до ганебних обстрілів житлових кварталів. Звертаюся до мешканців Харкова: без потреби не перебувайте на вулицях. Також, враховуючи прийдешні свята, прошу з розумінням поставитися до рішень про обмеження перебування людей в одному місці. Це все для нашої безпеки", - зазначив голова ОВА.

Читайте також: На Харківщині закликають евакуюватися з двох міст на Ізюмському напрямку

Повідомлялося, що з початку повномасштабної війни Росії проти України в Харківській області загинули 503 мирні жителі, у тому числі 24 дитини.