UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна за виживання: у ГУР зробили заяву щодо мобілізації

Кожен українець може знайти своє місце в системі захисту.

Через війну, яку розв'язала Росія, в Україні оголошена загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю «Еспресо» розповів про війну та оборону, а також висловився з приводу мобілізації.

Він зазначив, що у Силах безпеки та оборони потрібні фахівці з величезної кількості напрямків та спеціалізацій. За його словами, у системі захисту кожен громадянин може знайти своє місце.

Читайте також: Загальна мобілізація: коли повістка вважається врученою на законних підставах

«Що стосується мобілізаційних заходів в Україні: у нас триває повномасштабне вторгнення і війна за виживання. Це означає, що війна не десь там, вона фактично прийшла у кожний регіон, у кожне місто і багато сімей, так чи інакше відчули її на собі», – сказав Юсов.

Він підкреслив, що оборонці не десь там – це не люди з металу, їм потрібна ротація, лікування, їм потрібна заміна.

«Вони, на жаль, гинуть. В системі захисту України може знайти собі місце кожен українець та українка - це не обов'язково має бути участь в штурмових діях. У Силах безпеки і оборони потрібні фахівці за величезною кількістю напрямків та спеціалізацій, тож ще раз підкреслюю – кожен зможе себе там знайти та зробити свій внесок у справу захисту України», – наголосив Юсов.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони затвердило новий Розклад хвороб, за яким оцінюється придатність до військової служби та впорядкувало проходження служби обмежено придатними.