UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна в Україні: як завантажити мобільний застосунок «Повітряна тривога»

Застосунок сповіщає про початок та кінець повітряної тривоги у регіонах України.

Через агресію РФ в Україні запроваджений воєнний стан, тривають бойові дії та звучати сигнали повітряної тривоги. Для зручності та безпеки українців у Мінцифри повідомили про спеціальний застосунок-сповіщення «Повітряна тривога», який можна завантажити на смартфон.

Як завантажити застосунок «Повітряна тривога»

Для цього необхідно зробити декілька простих кроків:

Читайте також: Що робити, якщо людина потрапила у полон — інструкція  

У застосунку також можна регулювати гучність сповіщень про початок і завершення тривоги. Сповіщення надходитимуть навіть при беззвучному режимі на телефоні.

«Мобільні оператори lifecell, Kyivstar і Vodafone не зніматимуть мегабайти, а відповідно і гроші за користування застосунком. Головне, щоб ваш смартфон мав доступ до інтернету», – йдеться у повідомленні Мінцифри.

У відомстві наголосили, що застосунок не потребує реєстрації, не збирає персональні дані користувачів та дані про геолокацію.

Повідомляється, що застосунок реалізовано компанією Ajax Systems за ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com та підтримки Мінцифри.

Раніше повідомлялося, де українці під час війни можуть отримати безоплатну психологічну допомогу. Її надає низка авторитетних організацій та фондів.